Arduino Shield – Ethernet W5100 – Algemene informatie

Hardware: Ethernet shield (W5100)

Arduino Ethernet + Micro SD Shield (W5100) bovenkant
   BESTELLEN

Overzicht

De Arduino Ethernet Shield verbindt uw Arduino met het internet in slechts enkele minuten. Deze shield kan u aansluiten uw Arduino board, aansluiten op het netwerk met een RJ45-kabel, en volg een paar eenvoudige instructies om te beginnen met connectie te maken met het internet. 

 • Vereist een Arduino board
 • Bedrijfsspanning 5V (via Arduino board geleverd)
 • Ethernet Controller: W5100 met interne 16K buffer
 • Verbinding snelheid: 10 / 100Mb
 • Verbinding met Arduino op de SPI-poort

Beschrijving

De Arduino Ethernet Shield kan een Arduino board aan te sluiten op het internet. Het is gebaseerd op de Wiznet W5100 ethernet chip (datasheet). De Wiznet W5100 biedt een netwerk (IP) stapel staat om zowel TCP en UDP. Het ondersteunt maximaal vier gelijktijdige socket verbindingen. Gebruik de Ethernet-bibliotheek voorbeelden om verbinding te maken met het internet. Het schild is zo opgebouwd dat er nog een ander schild bovenop gedrukt kan worden.

De Ethernet Shield heeft een standaard RJ-45 verbinding met een geïntegreerde lijn transformator en Power over Ethernet ingeschakeld.

Er is een onboard micro-SD-kaartsleuf, die kan worden gebruikt om bestanden te dienen via het netwerk. Het is compatibel met de Arduino Uno en Mega (met behulp van de Ethernet-bibliotheek). De onboard microSD-kaartlezer is toegankelijk via de SD-bibliotheek. Bij het werken met deze bibliotheek, SS is op pin 4. De oorspronkelijke herziening van het schild bevatte een full-size SD-kaartslot; Dit wordt niet ondersteund.

Het schild omvat ook een reset controller, zodat de W5100 Ethernet module goed gereset wordt bij aansluiten van de stroomvoorziening. Vorige herzieningen van het schild waren niet compatibel met de Mega en moeten handmatig worden gereset na het opstarten.

De huidige schild heeft een Power over Ethernet (PoE) module ontwikkeld om kracht te halen uit een conventionele twisted pair categorie 5 Ethernet-kabel:

 • IEEE802 .3af compliant
 • Lage output rimpel en ruis (100mVpp)
 • Ingangsspanning 36V tot 57V
 • Overbelasting en kortsluiting bescherming
 • 9V Output
 • Hoog rendement DC / DC-converter: typ 75% @ 50% belasting
 • 1500V scheiding (ingang naar uitgang)

Problemen

Problemen zoals het vastlopen van een Arduino schets kan optreden bij gebruik van de Arduino Ethernet-schild met een niet-geïnitialiseerde SD-kaart aangesloten op de SD-kaartslot van het schild. Het is altijd het beste om de  Ethernet-chip voor het initialiseren van de SD-kaart uit te schakelen of andersom.

De SPI Bus

Op het Arduino Ethernet-schild, delen de WIZnet W5100 Ethernet-chip en micro SD-kaartslot dezelfde SPI-bus (MISO, MOSI en SCK SPI-bus pinnen). De gegevens werden op de SPI bus door alle apparaten op de bus die zijn ingeschakeld worden ontvangen. Slechts één apparaat moet telkens worden ingeschakeld om dit probleem te voorkomen.

Bij het initialiseren van een apparaat (Ethernet chip of SD-kaart) kunnen onbedoeld gegevens worden verzonden naar het andere apparaat als het niet wordt uitgeschakeld. Als bijvoorbeeld het initialiseren van de Ethernet chip gebeurd, en de SD kaart module is niet uitgeschakeld, dan worden de gegevens naar de SD-kaart gestuurd, en deze krijgt corrupte informatie binnen (over de SPI bus).

De oplossing voor het probleem is dat als je een van de apparaten niet gebruikt deze uit te schakelen.

Gebruik de volgende code om de SD kaart uit te schakelen:

Gebruik de volgende code om de Ethernet chip uit te schakelen:


Pinout

De gebruikte pinnen van de ehternet shield.