Plugwise – Slimme meter van Enexis

Volgens de berichtgeving:

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, geeft jouw slimme meter van Enexis de kWh standen zonder decimalen door aan de Plugwise Smile. Hierdoor worden de verbruiksgegevens van jouw slimme meter in de uur-grafieken verkeerd weergegeven. De uurgrafiek in de Plugwise app geeft hierdoor waarschijnlijk sprongen weer van één kWh, in sommige uren en geen gebruik in andere uren. Zie hier onder een voorbeeld van hoe de uur-weergave er bij jou waarschijnlijk uit ziet.

enexis smille mater screenshot

Helaas kunnen we op het moment niks doen om dit probleem op te lossen. Ook Plugwise heeft hier geen oplossing voor. Het probleem zit in de software van de slimme meter van Enexis.

We hebben onlangs wél goed nieuws van Enexis ontvangen omtrent dit probleem. Voor de meters die dit betreft, komt een software update die eind van de zomer geïnstalleerd moet zijn. Dit betekent dat Enexis op afstand een software update doet, hier merk je als gebruiker niks van. Als dit gebeurt is, zullen de uurgrafieken in jouw app automatisch juist weergegeven worden. We houden je op hoogte over de timing waarop Enexis dit probleem werkelijk gaat oplossen.

Met vriendelijk groet,
Namens het Projectteam Kennismakingsregeling slimme meter