Raspberry Pi SD image – AndroidTV (multimediacenter)

Raspberry Pi Android TV logo

Website

Hobbyisten hebben Android TV werkend gekregen op een Raspberry Pi 3. Het installeren van Android TV werkt via het flashen van het img-bestand naar een sd-kaart, het installeren van apps en games kan alleen via sideloaden.

Het img-bestand op MediaFire dat nodig is voor Android TV neemt uitgepakt rond 7,7GB in beslag. Via een normale tool als Win32 Disk Imager kunnen gebruikers dat bestand flashen naar een sd-kaart, die volgens in een Pi 3 moet. Daarna kan het systeem direct booten.

Er zijn wel veel beperkingen aan het besturingssysteem dat GeekTillItHertz online zette. Zo is het een aosp-variant zonder Google-diensten als de Play Store. Het benaderen van het geheugen werkt bovendien ook nog niet vlekkeloos, waardoor gebruikers apps moeten sideloaden. Dat kan via de adb-sideload-functie, al werkt de Amazon Fire TV Utility daar ook voor.

Met Android TV wordt het mogelijk om Android-apps te draaien op de Pi 3, zoals emulators. Er zijn bovendien aanwijzingen dat de Pi 3 officieel ondersteuning krijgt voor Android. Het gaat dan om een reguliere versie van Android en niet Android TV.

Raspberry Pi Android TV v6.0.1 screen 01

Raspberry Pi Android TV v6.0.1 screen 02


Download @ geektillithertz.com
Download Source @ Github.com