Runtime component – Microsoft Visual Basic (Windows)

microsoft visual basic logo

 

Visual Basic 6.0 run-time libraries

Release Date: September 18, 2000

These files are the base dependencies for any component or application created in Visual Basic 6.0. In addition, the following files are also installed by VBRun60.exe:


Visual Basic 5.0 run-time libraries

Release Date: September 18, 2000

Is Msvbvm50.exe nodig?
Msvbvm50.exe is niet bedoeld om de Setup Wizard voor het distribueren van Visual Basic-toepassingen te vervangen. Als de toepassing bijvoorbeeld onderdelen zoals ActiveX-besturingselementen of DLL’s bevat, gebruikt u de Application Setup Wizard of een installatiepakket van derden voor distributie. Als de Visual Basic-toepassing echter alleen afhankelijk is van de bestanden die deel uitmaken van Msvbvm50.exe, kunt u de toepassing distribueren door de eindgebruikers het uitvoerbare bestand (.EXE) en Msvbvm50.exe te geven.

Als u wilt vaststellen of de toepassing extra bestanden nodig heeft voor distributie, kunt u de Setup Wizard gebruiken om bij wijze van test een verzameling installatiebestanden te maken. Als in de sectie [Files] van het resulterende bestand Setup.1st alleen het EXE-bestand wordt vermeld, kunnen eindgebruikers de toepassing uitvoeren nadat ze met Msvbvm50.exe de belangrijkste runtime-bestanden hebben geïnstalleerd. Als de sectie [Files] echter meerdere bestanden bevat, moet u in plaats daarvan de Setup Wizard of een installatiepakket van derden voor distributie gebruiken.

Behalve voor het distribueren van eenvoudige uitvoerbare bestanden, kunt u Msvbvm50.exe ook voor het volgende gebruiken: •Voor het minimaliseren van de grootte van internetdownloads van Visual Basic-toepassingen. De gebruikers kunnen de toepassing sneller downloaden van het web door eerst Msvbvm50.exe uit te voeren.
•Voor het oplossen van problemen wanneer de installatie van Visual Basic of een Visual Basic-toepassing mislukt.

Als tijdens Setup een foutbericht wordt weergegeven waarin een van de basisbestanden wordt vermeld, of als de registratie van een onderdeel tijdens Setup mislukt, is het mogelijk dat de basisbestanden op de doelcomputer niet overeenkomen. Als de versies van de bestanden in Msvbvm50.exe recenter zijn dan de versies op de doelcomputer, kunt u dit probleem oplossen door Msvbvm50.exe uit te voeren voordat u Setup uitvoert.


Visual Basic 4.0 run-time libraries

Release date: NOV-25-1998

Vb40016.dll is the run-time engine used by applications developed in Microsoft Visual
Basic version 4.0 16-bit.

Vb40032.dll is the run-time engine used by applications developed in Microsoft Visual
Basic version 4.0 32-bit.

In order to successfully run Visual Basic 4.0 applications, one of the preceding run-time files must be installed.

opy these files into the Windows\System directory on the computer where the Microsoft Visual Basic 4.0 applications will be run.


Visual Basic 3.0 run-time libraries

Releasedate: Nov-25-1998


Visual Basic 2.0 run-time libraries


Visual Basic 1.0 run-time libraries


Download Microsoft Visual Basic 6.0 run-time files @ microsoft.com
Download Microsoft Visual Basic 5.0 run-time files @ microsoft.com
Download Microsoft Visual Basic 4.0 run-time files @ microsoft.com
Download Microsoft Visual Basic 3.0 run-time files @ microsoft.com